De toekomst van werken: Een gemeenschappelijk doel

door Dominique Meirlaen

Of we het nu willen toegeven of niet, de organisaties voor dewelke we kiezen om te werken worden al snel één van onze grootste persoonlijke investeringen op vlak van tijd en energie. Veelal vindt de verschuiving  plaats van de 9-to-5 mentaliteit naar een vermenging van werk en privé. Ons werk bepaald ons inkomen, de invloed die we kunnen uitoefenen en ook onze identiteit.

Deze organisaties streven naar een gedeelde betrokkenheid van hun werknemers en betrekken tevens hun klanten door hun kernwaarden te delen. Veel leiders streven ernaar hun personeel taken te geven die zij als betekenisvol ervaren. Tevens zullen die leiders in hun communicatie en manier van doen een set van overtuigingen en bijdragen uitdragen. Dit is een zeer belangrijk iets, zeker gezien er grote Millennial en Gen Z cohorten in het personeelsbestand en de economie komen. Die jongere generaties hebben duidelijk gemaakt dat ze aansluiten bij en ondersteuning bieden voor merken/bedrijven waarmee ze een gevoel van gemeenschappelijk doel delen.

We kunnen dus concluderen dat hetgeen we doen met onze identiteit, invloed en inkomen, ons een doel geeft. Als we kijken naar de toekomst van werken, zien we dat het nastreven van een gemeenschappelijk doel voorop komen te staan. Misschien is het eerlijk om te zeggen dat de toekomst van werk het nastreven van een gemeenschappelijk doel omvat.

Omdat de invloed van de organisatorische sfeer blijft groeien, moeten bedrijven verder gaan dan het vermelden van hun missie of bedrijfsdoelstellingen. Ze moeten op een actieve wijze hun mensen aanmoedigen en betrekken m.b.t. het naleven van de sociale waarden. Ze moeten in de standaardactiviteiten een reden opnemen die groter is dan groei. Door dit te doen, willen ze een gemeenschap van gelijkgestemde individuen verstevigen. Ze willen mensen de mogelijkheid aanbieden om hun inspanningen te concentreren en om een positieve, duurzame impact te hebben op de wereld.

Dit is ook wat wij ervan denken. Waarden en gemeenschappelijke overtuigingen zijn en worden steeds belangrijker. Wie wil nu voor een organisatie gaan werken waarbij de waarden en overtuigingen lijnrecht staan op wie jij bent als individu?

Bij The Future Alliance en bij My Future Works hanteren we een inside-out approach. Hierbij gaan we bij een search steeds op zoek naar de match is tussen het bedrijf en de kandidaat en dan hebben we het niet enkel over competenties. Wij kijken namelijk ook naar de waarden en overtuigingen van beide partijen. Idem voor ons loopbaancentrum dat gebaseerd is op wie wij zijn (waarden en sterktes) en zo ons duidelijkheid biedt bij wat bij ons past qua job en organisatie.

Wil u graag meer weten over één van onze beide activiteiten? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Wij staan u graag te woord!

http://localhost/the-future-alliance

http://www.myfutureworks.be