Corona doet mensen en loopbaancentra nadenken over hun werk

26 februari 2021

door Dominique Meirlaen

Corona heeft impact op hoe mensen naar werk (moeten) kijken en dus ook naar hoe loopbaancentra mensen kunnen begeleiden. My Future Works (MFW) is de referentie in loopbaancoaching in Vlaanderen en stond mee aan de wieg van het systeem van de loopbaancheques van VDAB. Nu betreedt MFW met die succesformule ook de markt van outplacement . “Waar we door het systeem van loopbaancheques mensen ondersteunen die vrijwillig willen nadenken over leven en werk, willen we diezelfde aanpak ook toepassen voor wie gedwongen wordt tot een nieuwe oriëntatie van hun loopbaan,” zegt Patrick Meirlaen, CEO van The Future Alliance en één van de bezielers van My Future Works.

Lees meer

Als de dood ons wijsheid biedt

23 november 2020

door Dominique Meirlaen

In “DE VIJF INZICHTEN” deelt Frank Ostaseski ons alles wat hij geleerd heeft van terminale patiënten over een betekenisvol leven. Hierbij willen we graag twee van deze inzichten met jullie delen, namelijk :

Wacht niet
Sta overal voor open

Dit gezien reflecteren over de dood niet alleen een diepgaande en positieve invloed heeft op hoe we sterven, maar ook op hoe we leven. Als we namelijk in contact komen met de kostbare aard van het leven, gaan we ook de waarde ervan koesteren. Dan willen we geen tijd meer verspillen. Dan willen we alles uit het leven halen wat er in zit en het op een verantwoordelijke manier gebruiken.

Lees meer

Welke voordelen biedt vrijwillig outplacement voor de werkgever?

10 november 2020

door Dominique Meirlaen

Ben je als werkgever genoodzaakt om enkele werknemers te ontslaan? Weet dat je in sommige gevallen verplicht bent om de getroffen werknemers outplacement begeleiding aan te bieden. Ook in het geval dat het niet verplicht is, kan het je als werkgever een voordeel opleveren om toch outplacement begeleiding aan te bieden.

Lees meer

Beste CEO: hoe bereik je 100% resultaten bij thuiswerk?

26 oktober 2020

door Dominique Meirlaen

Als CEO’s zijn we met een warp snelheid geprojecteerd van een wereld waarin we dagelijks onze medewerkers bezig zien en kunnen sturen en coachen, naar een wereld waarin we niet meer zien wat onze medewerkers aan het doen zijn, hoe en wanneer.
Thuiswerk voelt daarom voor CEO’s nog soms oncomfortabel en onpraktisch. We hebben in de voorbije 100 jaar medewerkers altijd rondom ons gehad, zodat ze vragen kunnen stellen en dat we ze kunnen helpen en volgen. Dat is nu weg. Medewerkers werken deeltijds of voltijds van thuis uit, nu en wellicht nog een hele tijd.

Lees meer
Meer blogberichten