Corona doet mensen en loopbaancentra nadenken over hun werk

door Dominique Meirlaen

Corona heeft impact op hoe mensen naar werk (moeten) kijken en dus ook naar hoe loopbaancentra mensen kunnen begeleiden. My Future Works (MFW) is de referentie in loopbaancoaching in Vlaanderen en stond mee aan de wieg van het systeem van de loopbaancheques van VDAB. Nu betreedt MFW met die succesformule ook de markt van outplacement . “Waar we door het systeem van loopbaancheques mensen ondersteunen die vrijwillig willen nadenken over leven en werk, willen we diezelfde aanpak ook toepassen voor wie gedwongen wordt tot een nieuwe oriëntatie van hun loopbaan,” zegt Patrick Meirlaen, CEO van The Future Alliance en één van de bezielers van My Future Works.

 

My Future Works zet het individu centraal en legt de focus op de eigenheid en noden van elke deelnemer. MFW voegt iets nieuws toe aan het landschap van outplacement: een begeleiding vertrekt vanuit een grondige oefening over de kwaliteiten, sterktes en de goesting van de mens. Dat biedt veel meer dan op zoek gaan naar een copy-paste job of, in het slechtste geval, een push naar de eerste de beste job die mensen ongelukkig maakt of uitput. Voor My Future Works wil mensen ondersteunen bij het vinden van de job die hen elke dag fier maakt.

Terug kennismaken met de eigen sterktes en dromen wordt aangevuld met coaching, opleidingen en workshops die nodig zijn voor het vinden van een job. De werking van de arbeidsmarkt, het opstellen van een CV of het gebruik van (digitale) netwerken zijn voorbeelden van onderwerpen die aangeboden worden zoals in elk ander outplacementtraject.

 

In tijden van (bijna post-)Corona is deze aanpak eens te meer relevant. “Mensen zijn verplicht anders te werken en hebben gezien dat het ook anders kan. Terugkeren naar hoe het was, zal niet altijd evident zijn. Daarnaast winnen sommige sectoren en beroepen bij deze crisis, andere verliezen. Wij willen mensen en organisaties helpen om hierin te navigeren en duurzame keuzes te maken,” zegt Hendrik Geleyte, die verantwoordelijk is voor outplacement binnen My Future Works.

De hele markt van loopbaancoaching via de loopbaancheques heeft in 2020 trouwens een sterke krimp gekend. Daar zat een nieuwe regelgeving, bv. de voorwaarde van 7 jaar werkervaring om loopbaancheques te kunnen aankopen) voor iets tussen. Corona maakte de stap naar een fundamentele denkoefening over werk daarbovenop niet gemakkelijker.

Wanneer organisaties terug naar normaal schakelen en systemen als bv. technische werkloosheid uitdoven, zullen mensen zich willen of moeten heroriënteren op de arbeidsmarkt. “Vanuit onze sterke voeling met de arbeidsmarkt, bv. met onze search divisie binnen The Future Alliance en anderzijds onze aanpak van loopbaancoaching, willen we die transitie vlotter maken voor mensen, organisaties en zelfs de arbeidsmarkt,” besluit Patrick Meirlaen.

Voor meer info omtrent Outplacement begeleiding en Loopbaancoaching kan u terecht bij
Hendrik Geleyte – hendrik@thefuturealliance.com of 0477/87.86.15
Dominique Meirlaen- dominique@thefuturealliance.com of 0477/65.85.56
Of via onze site:  My Future Works.